Er zijn geen fouten, er is geen toeval. Alle gebeurtenissen zijn zegeningen, aan ons gegeven om ervan te leren.

— Elisabeth Kübler-Ross

Lukashuis – antroposofische leefstijlwoning

Wonen

Glorieuxpark gelegen aan de Geldropseweg 170 te Eindhoven biedt verschillende woonvormen voor ouderen, waaronder kleinschalig wonen voor (dementerende) ouderen met een antroposofische leefstijl.

Op 1 november 2014 is als onderdeel van de uitbreiding van Glorieux het Lukashuis in gebruik genomen en ook ingezegend door zowel de priester van Glorieux alsook door Myriam Driesen als priester van De Christengemeenschap. Het oorspronkelijke doel van de initiatiefnemers om een antroposofisch verpleeghuis te realiseren kon helaas niet gerealiseerd worden, door het ontbreken van een wachtlijst van patiënten. Om die reden werd het een tehuis voor dementerenden. Henk Ledeboer was een van de eerste bewoners en heeft een grote betekenis gehad voor de eerste fase van de ontwikkeling van de antroposofische signatuur van het Lukashuis. Helaas is Henk Ledeboer eind december 2014 overleden, waardoor zijn inspirerende uitstraling werd uitgedoofd. Met de leiding van Glorieux wordt ook anno 2022 nog steeds overlegd over het ontwikkelen van de antroposofische attitude, zeker ook bij het personeel. Maar ook in samenwerkingsvormen zoals met therapeuten en met Pallium.

Het beschutte park van ruim 12 hectare biedt alle ruimte aan de bewoners om doelgericht in beweging te blijven. Een bewoner van Glorieux heeft gemiddeld het equivalent van 800 m2 met heel veel natuur ter beschikking….

Het Lukashuis biedt plaats aan zes bewoners die op natuurlijke basis in een harmonieuze omgeving van hun rust kunnen genieten. Elke bewoner heeft een eigen ruime kamer met een slaapgedeelte, keukenblok en gezellige zitruimte. De huiselijke gezamenlijke woonkamer met open keuken biedt veel ruimte om samen te leven en met elkaar een groep te vormen.

Interesse in wonen op Glorieuxpark?
Bel vrijblijvend onze cliëntadviseur, tel. 040 294 75 00 of mail naar adviseur@zorgenwonenglorieux.nl

Werken

Glorieuxpark biedt alle zorg op maat op één adres, zo ook in het Lukashuis. Voor de bewoners van het Lukashuis is het prettig als de medewerkers voeling hebben met hun leefstijl. Aandacht voor authenticiteit, intuïtie, nuance, verbinding, duurzaamheid en diversiteit zijn hierbij kernbegrippen.

Als medewerker van het Lukashuis maakt u deel uit van Zorg & Wonen Glorieux, een kleine en persoonlijke organisatie met een unieke zorgvisie op een prachtig landgoed. De organisatie is flexibel, met korte lijnen, waardoor zaken snel te regelen zijn.

We werken aan duurzaamheid met vernieuwende projecten en er is grote aandacht voor saamhorigheid tussen collega’s en bewoners. Centraal staat daarbij het glorieus levenconcept; aandacht voor biologische voeding en beweging in een natuurlijke omgeving.

Heeft u een antroposofische achtergrond of binding met de antroposofie en interesse om te werken als woonbegeleider in het Lukashuis? Voor meer informatie kunt u mailen naar personeelsadministratie@glorieux.nl

Stichting Zorg & Wonen Glorieux • Glorieuxpark Eindhoven

Geldropseweg 170 • 5613 LN Eindhoven• T 040 294 75 00