Wij mensen kunnen alleen in de evenwichtstoestand tussen licht en duisternis leven.

— Esoterische cyclus; Vijfde voordracht

De Beersche Hoeve

De Beersche Hoeve is een biodynamisch landbouwbedrijf dat zich bezighoudt met groenteteelt, groentezaadteelt en ontwikkeling en veredeling van groenterassen. Sinds eind 2016 is het bedrijf van 20 hectares gevestigd op Landgoed Baest en onderdeel geworden van Coöperatie Odin. Het bedrijf is sinds januari van dit jaar onder leiding van Teun Luijten.

De Beersche Hoeve is onderdeel van een Duits netwerk van biologisch-dynamische tuinbouwbedrijven. In dit netwerk zijn een tweetal organisaties waar de Beersche Hoeve voor werkt:

  1. Kultursaat e.V. dit is een vereniging die de ontwikkeling van nieuwe groenterassen als opgave heeft. Rassen die robuust en smaakvol zijn. Op de Beersche Hoeve wordt veredeling gedaan aan rode biet, wortel, ui, bloemkool en rucola.
  2. Bingenheimer Saatgut AG, dit is een handelsbedrijf dat biologisch-dynamisch vermeerderd zaad verkoopt. Niet alleen aan de professionele telers, maar ook voor de hobby tuinders. Gewassen die we op de Beersche Hoeve vermeerderen zijn onder andere: tuinboon, sperzieboon, stokboon, rode biet, rucola, groenlof, winterpostelein, meiraap, asia-sla, hertshoornweegbree, boerenkool.

De Beersche Hoeve heeft een webshop voor de verkoop van biodynamische preparaten, biodynamische groente-, kruiden- en bloemenzaden en boeken over biodynamische land- en tuinbouw.

Adres: Baesterdijk 5  5091RA Oostelbeers

tel: 06-39 10 73 78 (Teun’s nummer).

Website: www.debeerschehoeve.nl

Email: info@debeerschehoeve.nl