De echte onderzoeker van de geestelijke wereld doet nooit mededelingen in de verwachting dat anderen hem blindelings zullen geloven.

— Rudolf Steiner (Theosofie)

De Beersche Hoeve

De Beersche Hoeve is een biodynamisch landbouwbedrijf dat zich bezighoudt met groenteteelt, groentezaadteelt en ontwikkeling en veredeling van groenterassen. Sinds eind 2016 is het bedrijf van 20 hectares gevestigd op Landgoed Baest en onderdeel geworden van Coöperatie Odin. Het bedrijf wordt geleid door René Groenen en Gineke de Graaf, zij werken samen met hun medewerkers Edwin Nuijten en Teun Luijten.

De Beersche Hoeve is onderdeel van een Duits netwerk van biologisch-dynamische tuinbouwbedrijven. In dit netwerk zijn een tweetal organisaties waar de Beersche Hoeve voor werkt:

  1. Kultursaat e.V. dit is een vereniging die de ontwikkeling van nieuwe groenterassen als opgave heeft. Rassen die robuust en smaakvol zijn. Op de Beersche Hoeve wordt veredeling gedaan aan rode biet, wortel, ui, bloemkool en rucola.
  2. Bingenheimer Saatgut AG, dit is een handelsbedrijf dat biologisch-dynamisch vermeerderd zaad verkoopt. Niet alleen aan de professionele telers, maar ook voor de hobby tuinders. Gewassen die we op de Beersche Hoeve vermeerderen zijn onder andere: tuinboon, sperzieboon, stokboon, rode biet, rucola, groenlof, winterpostelein, meiraap, asia-sla, hertshoornweegbree, boerenkool.

De Beersche Hoeve heeft een webshop voor de verkoop van biodynamische preparaten, biodynamische groente-, kruiden- en bloemenzaden en boeken over biodynamische land- en tuinbouw.

Adres: Baesterdijk 5  5091RA Oostelbeers

tel: 013- 7610308

Website: www.debeerschehoeve.nl

Email: info@debeerschehoeve.nl