Neem nooit meer dan wat de aarde weer aanvult.

— Mari Boine (Sami)

Atelier Aventurijn

 

 

 

Beeldende therapie – Lichaamsgericht beeldend therapeut

Het werken met beelden is een erg krachtige manier om naar jezelf te kijken. Zoals Aristoteles zei: “Het doel van kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven maar het innerlijk.”
Uit gemaakte tekeningen, schilderingen of boetseerwerken spreekt je onbewuste zich namelijk uit in een eigen gebaar. Jouw gedachten, gevoelens en behoeften laten zich in kleur, vorm en beweging zien. Door hier samen naar te kijken ontwaakt het inzicht wat dit gebaar je wil vertellen. Hiermee wordt het kunstzinnig traject gestart.

Specialisaties
Soms zijn alleen woorden niet toereikend om goed weer te geven hoe je je van binnen voelt. Dat geldt vaak bij een gebeurtenis zoals bij een groot verlies. Rouwen is het antwoord op een verlies. Dit doe je niet alleen. Samen staan we stil bij jouw verhaal. Met gesprekken, kunstzinnige werkvormen en lichaamsgericht beeldend werken help ik je pad te vervolgen.

Ben je een hoogsensitief persoon (HSP) dan wordt de aandacht vaak naar buiten getrokken door externe prikkels. Hierdoor ben je vaak geneigd erg in je hoofd te zitten. Het mooie is dat mensen met HSP vaak veel affiniteit hebben met kunstzinnig werken. Door met de handen te werken kan de verbinding met je lijf, en daarmee je gevoel, groeien.

Zorgatelier
Dit is een plek voor zinvolle individuele-, of groepsbegeleiding. Er kan worden getekend, geschilderd, geboetseerd, met speksteen gewerkt, etc. Doorgaans ervaren mensen de activiteiten hier als heel positief. Welkom zijn volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag zoals met autisme, niet aangeboren hersenletsel, psychische en somatische last.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op mijn website of neem contact met me op.

Anita Peeters
06 521 666 04

anita@atelieraventurijn.nl

www.atelieraventurijn.nl

Praktijk 1: Heipoldersstraat 10, 5591 KB Heeze (ook de plek van het zorgatelier)
Praktijk 2: Gezondheidscentrum Mercuur, Frankrijkstraat 226, 5622 AH Eindhoven