Het boze werkt zo dat het een kracht die eigenlijk voor de geest bedoeld is – de bewustzijnsziel – in het fysiek-materiële duwt.

— Rudolf Steiner

Atelier Aventurijn

‘Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. ’Deze uitspraak kennen we allemaal. Voor ingrijpende verlieservaringen zijn vaak geen woorden beschikbaar; elk verhaal dat hierover verteld kan worden schiet tekort. Beeldend werken en de verbeelding kunnen helpen om gebeurtenissen en ervaringen langzaam te ontvouwen. Door het verlies op deze wijze aandacht te geven ontstaat er ruimte om te rouwen.

Bij hooggevoeligheid helpt het beeldend werken om meer in je lijf, dichter bij je gevoel te komen. Ruimte geven aan je creatieve talenten is hier dé weg naar zelfontdekking en heling van klachten.

Ook op andere hulpvragen kan voor jong en oud via kunstzinnige beeldende therapie een antwoord worden gezocht.

De therapie wordt vaak (deels) vergoed via de aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar.

Vanaf 2019 kun je voor een zinvolle individuele-, of groepsactiviteit ook in het Zorgatelier terecht. Onder begeleiding kan hier worden getekend, geschilderd, geboetseerd of met speksteen gewerkt. Doorgaans ervaren mensen dit als heel positief. Welkom zijn volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag zoals met autisme, niet aangeboren hersenletsel, psychische en somatische last.

Voor zowel de therapie als het Zorgatelier is geen creatieve ervaring nodig.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op mijn website of neem contact met me op.

 

Anita Peeters
kunstzinnig beeldend therapeut, geregistreerd lid NVKT-oag
Heipoldersstraat 10
5591 KB Heeze
tel: 06 521 666 04
anita@atelieraventurijn.nl
www.atelieraventurijn.nl