De zin van het leven zit in de lessen die je door het leven krijgt aangereikt.

— Marianna van Praag (rabbijn)

Vrije Basisschool Regenboog & Dagopvang, Peuterspeelzaal, bso Wonderboom

Spilcentrum Mimosaplein bestaat uit vrije Basisschool De Regenboog, kinderdagopvang, peuterspeelzaal en BSO Wonderboom. Als Spilcentrum volgen we de ontwikkeling van uw kind in de volle breedte. Dit doen we vanuit een antroposofisch mensbeeld. 

Hierdoor ontwikkelen kinderen zich zo optimaal mogelijk. Bij ons is uw kind van nul tot en met twaalf jaar in goede handen in een veilige, vertrouwde en vooral uitdagende sfeer.

Vrije basisschool de Regenboog

Vrije basisschool de Regenboog is een school die, net als de reguliere en andere scholen, waarde hecht aan kwalitatief onderwijs in alle vakken. Dat doen wij goed omdat wij het onderwijs anders aanpakken en de leerlingen als gehele mens beschouwen en aanvaarden. Een kind leert bij ons niet alleen met zijn hoofd, maar ook met zijn hart en handen. Alle zintuigen worden aangesproken, want we weten dat kinderen leren door zelf te ontdekken en ervaren.

locatie Mimosaplein
Mimosaplein 1
Eindhoven
tel 040 2110648
tijdelijke huisvesting (tot 01-08-2019)
Begoniastraat 15
Eindhoven
tel 040 7200850

Kinderopvang Wonderboom

Kinderdagverblijf en peuterspeelzaal

Wonderboom bestaat uit een kinderdagopvang voor 0 tot 4-jarigen en een peuterspeelzaal voor kinderen voor 2 tot 4 jaar. Voor ouders is het ook mogelijk kinderopvang en peuterspeelzaal te combineren. Bij de kinderopvang bieden wij een geborgen, huiselijke omgeving waarin uw kind de ruimte heeft om zich te ontwikkelen, te spelen en aanwezig te zijn op zijn of haar eigen manier. Het speelgoed bestaat uit natuurlijke materialen, die de tastzin prikkelen.

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van de basisschool bieden we naschoolse opvang. Onze activiteiten passen bij de verschillende – naar leeftijd ingedeelde – groepen. Knutselen, koken, tekenen of een spel: bij ons staat de beleving voorop. Zelf pannenkoeken bakken is natuurlijk wat anders dan een kant en klaar exemplaar op je bord. We zijn niet alleen binnen, maar ook zoveel mogelijk buiten. Want ook al zitten we in de stad, de wonderlijke rijkdom van de natuur is onder handbereik.

Activiteiten voor ouders en belangstellenden

Wilt u de Regenboog en Wonderboom beter leren kennen? Daarvoor organiseren wij inloopochtenden, -middagen en -avonden. Ook bent u van harte welkom tijdens onze open dag of op één van onze markten. Wij ontmoeten u graag!