Wil je je eigen wezen leren kennen, zie dan in de wereld overal om je heen. Wil je de wereld werkelijk doorgronden, kijk dan in de diepten van je eigen ziel.

— Rudolf Steiner (30 maart 1924)

Praktijk voor medische schildertherapie

Medische schildertherapie kan omschreven worden als een nieuwe therapievorm, die bij gezondheidsklachten helpt om de mens weer terug in zijn of haar evenwicht te brengen. Licht, kleur en duisternis kunnen gezien worden als de instrumenten van de schildertherapie. Licht en duisternis zijn onzichtbare krachten, maar worden zichtbaar door de kleuren in de atmosfeer. We zijn de hele dag omgeven door deze kleuren, maar afhankelijk van de hoeveelheid licht en duisternis verschijnen er steeds weer andere kleuren. Deze hebben ook een werking in de mens; ze brengen ons innerlijk in beweging. Wanneer in het samenspel van licht, kleur en duisternis verstoringen optreden, kan dit ons als mens zodanig uit ons evenwicht brengen, dat dit een weerslag heeft op de gezondheid, waardoor ziekte optreed.

Harmonisch samenspel tussen licht, kleur en duisternis

In de schildertherapie werken we aan het weer terug brengen van het harmonische samenspel tussen licht, kleur en duisternis. De levenskrachten worden aangesproken, waardoor je weer in evenwicht komt en de lichamelijke en/of psychische klachten afnemen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. 

Individuele therapie

Schildertherapie is een individuele therapie. Het therapeutische proces bestaat eruit dat je onder begeleiding leert de kleuren in de juiste hoedanigheden te schilderen, zodat er weer een harmonisch samenspel ontstaat tussen licht, kleur en duisternis. Je schildert zelf waardoor je actief werkt aan je eigen genezingsproces. De therapie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. 

Cursussen

Daarnaast worden er ieder jaar verschillende cursussen gegeven, waarin we de werking van licht, kleur en duisternis uitdiepen en ervaren. Zie de website voor het cursusaanbod. 

Voor meer informatie en aanmelding voor de therapie en/of cursus:

Karin Lamers