Er zijn geen fouten, er is geen toeval. Alle gebeurtenissen zijn zegeningen, aan ons gegeven om ervan te leren.

— Elisabeth Kübler-Ross

Buitengewoon Afscheid Uitvaartbegeleiding

Buitengewoon Afscheid Uitvaartbegeleiding 
Afscheid nemen op de manier die bij je past en vertrouwd aanvoelt.

De families die voor Buitengewoon Afscheid kiezen staan open voor creativiteit, willen zich laten inspireren en hebben veel eigen invulling en besteden aandacht aan duurzame en antroposofische keuzes. Een buitengewoon afscheid, want iedereen is uniek.

Karen Admiraal – der Kinderen 
Ik hoop dat het mijn eerste baan blijft

In 2013, met 22 jaar stapte ik in het uitvaartvak nadat ik de kunstacademie afrond. Bij de eerste begeleiding die ik mocht doen wist ik het zeker, dit is wat ik wil doen tot ik oud ben. Want met iemand samenwerken wanneer diegene in de meest kwetsbare fase zit van zijn leven, er zijn in het moment dat zijn of haar hart volledig open staat van verdriet en met aandacht en rust zoeken naar een dé vorm van afscheid. Ja dát vind ik prachtig want we zijn zo open en zacht wanneer we in rouw zijn en dat wat ik mag zien bewijst telkens weer hoeveel liefde er was. Het is ontzettend mooi en vooral dankbaar werk waarin ik mij erg thuis voel. Rouw is levenslang en wanneer ik met mijn rustige, betrokken en creatieve persoonlijkheid eraan kan bijdragen dat de start buitengewoon mooi en troostrijk kan zijn is dat een hele eer.

Buitengewone keuzes 
“Zo heb ik nog nooit afscheid genomen van iemand, vandaag was inspirerend.”

Wekelijks hoor ik het aan het eind van de uitvaart. Genodigden die de vorm hoe we afscheid namen als inspirerend ervaren en zelfs voor zichzelf wensen. Geen mooier compliment kan ik én de familie ontvangen denk ik dan.

In de week van de uitvaart moeten veel keuzes worden gemaakt. Iedere keuze maken wij niet zoals het hoort maar zoals het past, dit zodat de uitvaart een mooie weerspiegeling zal worden van het geleefde leven. Maar vooral ook een  troostrijk samenzijn zal zijn voor de mensen die nablijven. Graag inspireer ik graag over rituelen en informele settings die hieraan bijdragen.

Duurzame keuzes en antroposofie 
Mensen die in het leven bewust met het milieu en de toekomst daarvan zijn omgegaan willen dit ook graag bij hun uitvaart terug zien. Daarom probeer ik zoveel mogelijk aandacht te besteden aan duurzaamheid bij verschillende keuzes de gemaakt moeten worden. Zo breng ik je in contact met duurzame makers, denk aan bloemkunstenaren, kistenmakers, vlechters van manden, textielwerkers en cateraars. Collega’s die bewust werken en daarmee voor een mooie verdieping zorgen in de keuzes die gemaakt moeten worden.

Buitengewoon Afscheid werkt vanuit een antroposofisch gedachtengoed en verzorgd ook natuurlijke thuisopbaringen waarbij het lichaam van een overledene zonder gebruik van een koelplaat thuis kan blijven. Een opbaringsvorm waarbij de stilte zorgt voor een fijne en serene sfeer voor de ziel van de overledene en de dierbare om hem/haar heen. Er zijn in Nederland twee vormen; Bio Sac 200 (waarvan ik ook ambassadeur ben) en de graszoden opbaring. Met beide methoden heeft Buitengewoon Afscheid jarenlange ervaring.

Voorbereiden 
Ooit zei een moeder die ik mocht begeleiden: “Als het moment daar is, wil ik het meest waardevolle afscheid niet in slechts een paar dagen moeten regelen. Daar hebben we te veel moois meegemaakt samen.” Haar uitspraak bevestigde mij opnieuw de meerwaarde van een goede voorbereiding. We zijn hier allemaal tijdelijk en het geeft zoveel rust en voldoening wanneer we voorbereid vertrekken. De meerderheid van de mensen die ik mag begeleiden heb ik daarom vaak mogen ontmoeten tijdens leven. Wil jij een kennismakingsgesprek dan mag je me altijd vrijblijvend bellen of mailen.

06 26942752
Karen Admiraal – der Kinderen