Zee bij le Mont St. Michel

Zoek het werkelijk praktische materiële leven, maar zoek het zo, dat het je niet afstompt voor de geest die hierin werkzaam is.

— Rudolf Steiner (24 september 1919)

BD boerderij De Kraanvogel

biologisch-dynamische boerderij De Kraanvogel

De Kraanvogel in Esbeek wordt uitgeoefend in een samenwerkingsverband door Maartem  van Liere, Hermien v.Liere, en Michiel Schalk. Er wordt sinds 1987 op biologisch-dynamische wijze gewerkt.

De hoofdtak is de tuinbouw. Verder worden er schapen en kippen gehouden. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot een bedrijf waarvan een kring van 170 deelnemers/consumenten in de regio wekelijks hun pakket groentes, aardappels, of de eitjes van hun adoptiekip betrekken. De klantenkring bestaat uit een zeer betrokken groep mensen, die op allerlei manieren meewerken aan het bedrijf. Zij worden ook betrokken bij het productieplan en de vaststelling van de prijzen. Wij vragen de mensen om voor langere tijd mee te doen in het afnemen van de oogst. Zo ontstaat een relatie, waarbij de klanten meehelpen een stukje aarde gezond te houden en dit financieel mogelijk te maken – en er lekkere groentes van te eten natuurlijk. De landerijen liggen op het landgoed de Utrecht in Esbeek. Het werk op de boerderij wordt gedaan door de boeren, geholpen door vrijwilligers, vaak vanuit de klantenkring.
Regelmatig zijn er feestelijke activiteiten op de boerderij waarbij  de klanten/deelnemers worden uitgenodigd, zoals de jaarlijkse c.s.a.-dag (community supported agriculrure)  in het voorjaar, een schapenscheerdag, een pompoenenoogstdag en meewerkdagen.

We leveren groentepakketten af in Bergeyk, Best, Eersel, Eindhoven, Esbeek, Goirle, Hapert, Oostelbeers, Tilburg en Udenhout.

Er is ook een boerderijwinkel,
Openingstijden: vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur,
zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
 

Tuldensedijk 5
5085 NB Esbeek 
013-5169463

internet: boerderijdekraanvogel.nl
e-mail: info@boerderijdekraanvogel.nl