Er zijn geen fouten, er is geen toeval. Alle gebeurtenissen zijn zegeningen, aan ons gegeven om ervan te leren.

— Elisabeth Kübler-Ross

BD boerderij De Kraanvogel

Biologisch-dynamische boerderij De Kraanvogel

De Kraanvogel in Esbeek wordt sinds december 2019 gerund door Michiel Schalk. Er wordt sinds 1987 op biologisch-dynamische wijze gewerkt.

De hoofdtak is de tuinbouw. Verder worden er schapen en kippen gehouden en granen en aardappels geteeld.In de loop der tijd is het uitgegroeid tot een bedrijf waarvan een kring van 210 deelnemers/consumenten in de regio wekelijks hun pakket groentes en aardappels betrekken. De klantenkring bestaat uit een zeer betrokken groep mensen, die op allerlei manieren meewerken aan het bedrijf. Zij worden ook betrokken bij het productieplan en de vaststelling van de prijzen. Wij vragen de mensen om voor langere tijd mee te doen in het afnemen van de oogst. Zo ontstaat een relatie, waarbij de klanten meehelpen een stukje aarde gezond te houden en dit financieel mogelijk te maken – en er lekkere groentes van te eten natuurlijk. De landerijen liggen op het landgoed de Utrecht in Esbeek. Het werk op de boerderij wordt gedaan door de boeren, geholpen door vrijwilligers, vaak vanuit de klantenkring.
Regelmatig zijn er feestelijke activiteiten op de boerderij waarbij  de klanten/deelnemers worden uitgenodigd, zoals de jaarlijkse c.s.a.-dag (community supported agriculrure)  in het voorjaar, een schapenscheerdag, een pompoenenoogstdag en meewerkdagen.

We leveren groentepakketten af in Bergeyk, Best, Eersel, Eindhoven, Esbeek, Goirle, Hapert, Oostelbeers, Tilburg en Udenhout. Kaatsheuvel

Er is ook een landwinkel waar producten van boerderij de kraanvogel worden verkocht. Gelegen op de Tuldensedijk 5 in Esbeek
Openingstijden: vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur,
zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Tuldensedijk 7b
5085 NB Esbeek
06-42514004

internet: boerderijdekraanvogel.nl
e-mail: info@boerderijdekraanvogel.nl