We komen juist door de wetenschappelijke benadering tot een besef van het wetenschappelijk onkenbare; we stuiten op bepaalde grenzen van het wetenschappelijk onderzoek.

— Rudolf Steiner (11 mei 1921)

Acupunctuurpraktijk Zhang

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur bestaat al duizenden jaren. Ons hele lichaam bestaat uit energie. Deze energie stroomt door banen (meridianen) die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Door stress, lichamelijke of emotionele klachten kan de energie verstoord raken en leiden tot pijn of ziekte. Met dunne naaldjes worden deze acupunctuurpunten aangeprikt zodat de energie weer vrij kan stromen en klachten kunnen verdwijnen. Ook een gezonde levenswijze draagt bij aan het in evenwicht houden van je energie.

Ik ben in contact gekomen met acupunctuur doordat een grote kinderwens maar niet in vervulling ging. Ik was gelijk gefascineerd door deze oude Chinese geneeskunde. Wat een effect een aantal naaldjes kan hebben op het gehele lichamelijke en geestelijke functioneren, dat bleef mij verbazen. Ik ben met de studie Acupunctuur begonnen bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai en inmiddels trotse moeder van 2 prachtige kinderen. Het blijft indrukwekkend hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en hoe je, door middel van acupunctuur, iemand kan helpen om weer in balans te komen. Naast acupuncturist ben ik 18 jaar werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg als operatie assistente. Ik werk met heel veel plezier in mijn praktijk en ik vind het geweldig om mensen en kinderen te helpen in het ondersteunen van hun eigen proces. Ik denk dat acupunctuur een waardevolle aanvulling is op de westerse geneeskunde.

Yolanda Nillesen

Acupunctuurpraktijk Zhang
Bruine akkers 79
6026 DS Maarheeze

Gezondheidscentrum Plus

Jan Smitzlaan 7
5611 LD Eindhoven
06-12956689