Wil je je eigen wezen leren kennen, zie dan in de wereld overal om je heen. Wil je de wereld werkelijk doorgronden, kijk dan in de diepten van je eigen ziel.

— Rudolf Steiner (30 maart 1924)

Zorgdragen voor je vitaliteit – Schildercursus

Zorgdragen voor je vitaliteit – Schildercursus in de sluiertechniek op vochtig papier
Download de flyer

De invloed van de kleuren op onze vitaliteit
In een tijd waarin er veel op je afkomt, is het belangrijk dat je je vitaal (blijft) voelen. Vitaliteit zit in de mens zelf, maar je ziet het ook in de beweging van de atmosferische kleuren. Iedere dag opnieuw zijn we omgeven door de atmosferische kleuren. De vroege ochtend wordt aangekondigd door het magenta wat al snel overgaat naar karmijnrood, vermiljoen, oranje, geel en geelgroen. Midden op de dag komt het smaragdgroen om vervolgens op weg naar de nacht over te gaan turkoois, kobaltblauw, indigo en violet. We staan er niet altijd bij stil hoeveel invloed deze kleuren hebben op onze vitaliteit.

Inhoud cursus
In deze schildercursus gaan we aan de slag met de kleurbewegingen om onze vitaliteit te versterken. Dit doen we onder andere aan de hand van het verhaal van Parcival. Dit verhaal illustreert onzezoektocht door het leven, waar vitaliteit een belangrijke rol in speelt. We schilderen iedere bijeenkomst een kleur uit de kleurenreeks van 12 kleuren. We gebruiken dun onbedrukt courantpapier wat we nat maken en weer droog zodat we een vochtige basis hebben. Iedere bijeenkomst werken we op een nieuw vel papier aan een nieuwe kleurbeweging. Stap voor stap leer je de verschillende bewegingen van de kleuren kennen.

Datum & tijden
De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van drie uur. We starten op woensdagmiddag 6 maart 2024 13.00 tot 16.00 uur. De kosten voor de gehele cursus bedragen 360 euro, inclusief schildermateriaal en benodigdheden. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt (een deel van) de kosten vergoed.

—–

Je vitaliteit versterken – Schildercursus in de sluiertechniek
Download de flyer

Hoe indigo je vitaliteit kan versterken
In een tijd waarin er veel op ons afkomt, is het belangrijk dat je je vitaal (blijft) voelen. Vitaliteit zit in de mens zelf, maar je ziet het ook in de beweging van de atmosferische kleuren. Indigo is een kleur die verschijnt ver achter het licht. Het licht heeft zich ver van de lichtbron verwijderd en laat zich heel voorzichtig zien. De duisternis reageert op die zachte aanraking met aarzelende bewegingen. Het stroomt heen en weer in wevende sluiers en schept zo de geheimzinnige kleur indigo. We staan er niet altijd bij stil hoeveel invloed kleuren, waaronder indigo, hebben op onze vitaliteit.

Inhoud cursus
In deze cursus onderzoeken we de krachten van licht en duisternis met houtskool. Daarna starten we het sluieren met de beeldkleuren zwart, wit, perzikbloesem en groen en gaan vandaaruit verder met indigo. Door steeds opnieuw een doorschijnend kleurvlak te schilderen over een ander transparant kleurvlak, intensiveren de kleuren, komen er steeds meer kleuren tevoorschijn en wordt de beweging van de kleur zichtbaar. Deze manier van schilderen helpt je om je vitaliteit te versterken.

Datum & tijden
De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van drie uur. We starten op maandagochtend 4 maart van 10.00 tot 13.00 uur. De kosten bedragen 360 euro inclusief alle schilderbenodigdheden. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt (een deel van) de kosten vergoed.

—–

Locatie
De cursus wordt gegeven bij:
Praktijk voor medische schildertherapie
Waterfront 439, 5658 SM Eindhoven

Informatie en contact
Karin Lamers
Praktijk voor medische schildertherapie
T: 0652074800
karinlamers@planet.nl
www.medischeschildertherapie.nl