We komen juist door de wetenschappelijke benadering tot een besef van het wetenschappelijk onkenbare; we stuiten op bepaalde grenzen van het wetenschappelijk onderzoek.

— Rudolf Steiner (11 mei 1921)

Thema-avond Sint Jan – Novalis College

Thema-avond Sint Jan
Woensdag 5 juni 2024
Novalis College, Sterrenlaan 16, Eindhoven
Inloop vanaf 19.30, aanvang om 20.00

Vorig jaar vierden we voor het eerst sinds jaren weer het Sint Jansfeest op het Novalis. Het Sint Jansfeest is een van de belangrijkste feesten die gevierd worden op de vrije school. Ter voorbereiding op dit feest organiseert de ouderraad op woensdag 5 juni haar derde thema-avond van dit jaar met als thema Sint Jan.

Francis van Maris, docent op het Novalis College, komt vertellen over de achtergronden van dit mooie feest. Waarom vieren we dit eigenlijk? En hoe past het Sint Jansfeest in de cyclus van het jaar met de andere jaarfeesten?

Net als vorig jaar vieren we dit jaar het Sint Jansfeest op het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Ward Rennen, directeur van het Prehistorisch Dorp komt vertellen over dit unieke openluchtmuseum en de plannen voor de gebiedsuitbreiding– en ontwikkeling de komende jaren.

Een bijzonder moment deze avond zal het luiden van de Waldorfklok zijn. Deze unieke klok is op 5 juni aanwezig op het Novaliscollege. Uiteraard vertellen we u deze avond alles over dit bijzondere fenomeen!

We hopen vele ouders te mogen ontmoeten op deze thema-avond. Het is de perfecte voorbereiding op ons mooie Sint Jansfeest wat we dit jaar vieren op vrijdagmiddag/avond 28 juni. Als je meer weet over de achtergrond van dit jaarfeest krijgt het vieren ervan een extra dimensie!

Wees welkom!

Download de originele flyer

Plaats een reactie