Uit het samenspel van de innerlijke dorst naar belichaming en de in de kosmos gegeven mogelijkheid een passende lichamelijkheid te vinden volgt de intrede van de mens in het aardeleven.

— Rudolf Steiner (uit: de wetenschap van de geheimen der ziel)
Laden agenda items

« Alle agenda items

  • Dit event is voorbij.

ANGST neurologisch en fenomenologisch benaderd

12 november 2019 om 20:00 - 22:00

€4

Op dinsdag 12 november zal Lindsay Martius, fysiotherapeute en sinds kort ook afgestudeerd als osteopaat, een voordracht houden over het bijzondere onderwerp:

ANGST neurologisch en fenomenologisch benaderd”

Datum:                Dinsdag 12 november van 20-22 uur

Plaats:                  Zolder van Mercuur; Frankrijkstraat 126

Bijdrage:             4 euro inclusief koffie/thee

Aanmelden:      Verplicht bij voorkeur per mail : henkwillemverboom@gmail.com of tel: 0615054471, dit in verband met de beperkte ruimte

Info:                      Henk Verboom

Doorheen de angst

Iedereen komt er mee in aanraking; Angst…

Angst kent vele manieren van verschijnen, welgeteld zoveel manieren als dat er mensen op de wereld zijn. Wanneer we dit fenomeen onder de loep nemen, wat is angst dan eigenlijk? Wanneer we hier nader naar kijken zien we dat angst zowel lichamelijke verschijnselen kent als geestelijke. Deze komen vaak gecombineerd voor.

Middels een informatieavond gaan we trachten angst bij de hoorns te vatten en uiteen te zetten. Hoe kijkt men tegen angst aan vanuit de geneeskunde en filosofie en hoe integreert antroposofie alle aspecten? Dit zullen we doen middels denkmodellen vanuit de klassieke geneeskunde en filosofie. Tevens gaan we angst fenomenologisch antroposofisch benaderen.

Tot slot rest ons dan nog de vraag of angst overkomelijk is en of we dit als mens mogen ervaren… Mag een mens nog angst hebben?

Gegevens

Datum:
12 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€4

Organisator

Aorta
Telefoon:
06-15054471
E-mail:
henkwillemverboom@gmail.com

Locatie

Therapeuticum Mercuur
Frankrijkstraat 126
Eindhoven, Brabant 5622 AH Nederland
+ Google Maps