Zee bij le Mont St. Michel

Zoek de geest, maar zoek hem niet uit bovenzinnelijke wellust, uit bovenzinnelijk egoïsme, maar zoek hem omdat je hem onzelfzuchtig in het praktische leven, in de materiële wereld wilt toepassen.

— Rudolf Steiner (14 september 1919)

Hoe gaan we verder?

In de afgelopen maanden is bij ons het idee opgekomen dat de website zou kunnen uitgroeien tot een soort ontmoetingsplaats voor uitwisseling van kennis, achtergronden en gezichtspunten van alles wat te maken heeft met antroposofie of wat geïnspireerd wordt vanuit de antroposofie. We denken in de periodieke nieuwsbrief en op de website bijv. aan:

 • interessante gezichtspunten, nu bijv. over corona (artikeltje van een A’4tje) met links naar verder verdiepende achtergronden
 • een rubriek “antroposofie in de praktijk” over hoe een beroepsbeoefenaar tegen zijn vak aankijkt en een kijkje achter de schermen
 • aankondiging en korte introductie van interessante (nieuwe) boeken, waarbij de antroposofische bibliotheek in beeld kan komen
 • lezingen en workshops van studiecentrum Oloïd en andere organisaties
 • Interview met een therapeut, leerkracht, BD-boer, etc.
 • vacatures en vrijwilligersklussen op allerlei plaatsen, “helpende handen”
 • aankondigingen en verslagen van jaarfeesten, publiek toegankelijke uitvoeringen van scholen etc…

Eigenlijk zouden we met de website toe willen naar een web-ontmoetingsplaats, die ook een startpunt kan zijn voor allerlei activiteiten in de alledaagse wereld. Gewoon eigenlijk een verrijkte website, die interessanter is dan de huidige en die meer biedt dan alleen een agenda.

Dan hebben we ook een “redactie” nodig en naast de huidige twee oude bokken ook jonge mensen, die daaraan mee willen werken en dat kan op heel verschillende manieren.

Vandaar nu een simpele vraag: Wat vind je van dit verhaal? Als je dit aanspreekt en je niet reageert met ‘ja maar…’ maar wel met ‘ja én…!’ laat het ons weten. Dan gaan we het opbouwen.

Reageer naar info@antroposofie-eindhoven.nl of bel naar Koen Brantjes 06 53 313046.

3 gedachten over “Hoe gaan we verder?”

 1. Beste Koen en Koos

  Een mooi initiatief , dat verdient om invulling te krijgen, Het is goed als dit ook op een aantal plaatsen gaat klinken. Ik zal het in ieder geval hier en daar onder de aandacht brengen.

  Heel veel succes

  Henk

Reacties zijn gesloten.